BESØG VED LÆGEN: Redskaber til dialog med egen læge

Når det drejer sig om kroniske smerter, kan det være svært at finde den rette behandling, og lægen sidder ikke altid med alle svarene. Derfor må du selv tage ansvar for din behandling og være opsøgende. Ud over sundhedsvæsnets gængse behandlingstilbud har nogle kommuners sundhedscentre også tilbud om hjælp til at tackle smerterne og livet som kronisk syg.1

Dialogkort til lægebesøg

En måde at tage ansvar for din egen behandling er at tage styringen, når du taler med lægen. Men det kan være svært at have en samtale om kroniske smerter – de er komplekse og kan flytte sig fra dag til dag. Derfor kan det være en fordel for både dig og lægen, at samtalen kommer til at handle om, hvordan behandlingsforløbet skal forløbe. Du får som patienten mest ud af samtalen, hvis du er forberedt inden konsultationen og selv stiller krav til egen læge. Derfor har vi udviklet et dialogkort, som du kan bruge til at styre samtalen. 

 

Se og print kortet her

Tips til lægebesøget

Til samtalen hos lægen har vi også samlet nogle tips, som du kan afprøve ved næste konsultation:

1. Tag dig god tid

  • Helt praktisk er det en god idé at bestille en dobbelttid hos lægen, hvis det er en mulighed. 

2. Husk, at fire ører hører bedre end to 

  • Hvis du har lyst, må du gerne tage en pårørende/en ven med.

3. Hvad vil du gerne snakke om? 

  • Skriv dit mål med besøget ned, og mød forberedt op til samtalen. Du kan printe vores dialogkort ud og medbringe den som en dagsorden og et afkrydsningsskema til dig selv.